Головна
» 2009 » Березень » 20 » Нові імена
Нові імена
22:44

Одним із найочікуваніших показів Тижня розпочався останній день UFW. «Нові імена» – це завжди цікаво і дуже непередбачувано. Цього разу молоді талановиті показали нам дуже комерційні колекції, більшість форм та силуетів яких ми однак вже десь бачили – дещо не вистачало того нового дихання, якого зазвичай очікуєш. Проте суворо судити дебютні колекції ми, звісно, не можемо – дуже непросто перемогти на старті. Подивимось, що буде далі!



Відкривала «Нові імена» «скандинавська» колекція Світлани Саворони, Вона надихнулась атмосферою Копенгагену, його людьми та вуличною модою – показ вийшов досить грайливий: дівчатка у рудих перуках, шапках-капелюшках; кучерявий трикотаж, димчасті кольори (сірий, бузковий, салатно-зелений). Зацікавили м’якенькі стьобані клатчі, сподобались шкільні комірці. Аплікації та прикраси у вигляді велосипедів виправдали подіум, декорацією якого, власне, й став цей засіб пересування – ніби концептуально витримано.

Після принцес Саворони на подіумі з’явились принци від Оксани і Світлани Малініних. Дизайнерки пропагують такий собі грубий мачизм – у наші дні щось не дуже зрозуміле: рожеве та сіре, сорочки та брюки, шкіра та хутро – в результаті не просто колекція, а солодкий рафінад. Трохи вибився з стилістики показу сірий класичний низ, білий стьобаний верх із відворотом та бузкове взуття. Трендом дизайнерки називають стьобані жилети з хутряними комірцями та щось між пальтом і плащем із претензійним плечем. Що поробиш, Малініни переконані, що сучасним жінкам такі образи-чоловіки до вподоби.

Поштовхом для створення колекції Ольги Кучинської стали роботи, особистість та світосприйняття голландського художника Морица Корнилиса Ешера. В нього там, здається, все за спіраллю – в колекції Ольги Кучинської теж: цікаве поєднанання візерунків: якісь перехрещення, різні за розміром та кольором смуги, вирізи та врізи; несподівані колірні рішення: бірюза зі сріблом, а поряд дуже яскравий червоний, горох із клітинкою і таке несподіване поєднання силуетів, форм та фактур: спідниці поверх брюк, трикотаж та орнаментальний трикотаж, штанці до коліна та довгий рукав, спіральні зачіски як завершальний штрих. Сказати, що це прості речі – не скажеш, проте певна естетика тут вимальовується: як було зазначено Ольгою на прес-конференції, все це спіраль життя.

Показ від Юлії Платанної розпочався з претензії на стиль від Ґарета П’ю: на подіумі з’явилися довгі плащі з відлітними кутами, гостра лінія плеча, сполучення матової та глянсової фактур. Усі претензії зникли після того, як з’ясувалося, що ця колекція навіяна ґотичною архітектурою: прямі лінії, гострі шпилі, загадкові візерунки, а далі піде плавний перехід з чорного на біле, що символізує перетворення ночі в день, народження сучасної епохи в темних глибинах вічності. І справді сірий пішов: чудернацькі форми залишились, а от лінії крою та фактура ніби пом’якшали на наших дещо здивованих очах. Трохи заспокоїв вихід «білих»: атлас, тонований сірою фарбою, а ще ефект зім’ятої тканини, розроблений та виготовлений власноруч автором – для старту це було окей.

Коли на подіум вийшла сіра драпірована сукня на чорних ботфортах – зал затамував подих – на мить здалося, що Діна Кравченко та Андрій Спасов запропонують нам цілком «дорослу» колекцію. Проте вже другий лук таке припущення дещо спростував. Цікаві речі-трансформери, непогані фактури (шовк, бавовна, овчина, шкіра), насичена колористика (жовтий, салатний, яскраво-червоний), божевільне візерункове поєднання – згодом все це цілком може пере-творитися на три самодостатні колекції. Показу ж, який ми побачили останнього дня Тижня, дещо не вистачило грамотної постановки та цілісності. В деяких речах дизайнерський дует відверто цитує образи Vivienne Westwood. Трендом своєї колекції Діна Кравченко та Андрій Спасов називають корсети. Хай буде так!











Джерело http://www.fashionweek.com.ua



Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 942 | Додав: Mastter | Рейтинг: 0.0/0 |


Всього коментарів: 0


Розділи новин

Форма входу



Пошук

Друзі сайту

Волосся харчування

Міні-чат

200

Статистика


Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Хостинг від uCoz