Головна
» 2009 » Березень » 15 » Головні про головне
Головні про головне
14:01

Інтерв'ю з головним редактором «Сезони моди» Ганною Радченко


– Що, на ваш погляд, відбувається зараз у моді (у світовому масштабі)?

– Сьогодні, через економічну кризу, для модної індустрії настав рішучий момент, певна точка відліку. Торгові марки вже не можуть грати за старими правилами, коли вони диктували свою волю покупцям. Виграють бренди з гнучкою політикою, які розуміють свого покупця і передбачають його потреби. Песимісти вважають, що моді приходить кінець. Я так не думаю, будь-який процес має маятниковий рух. І те, що відбувається сьогодні – закриття бутіків, відмова дизайнерів від участі в Тижнях моди через брак коштів.

– Які п’ять факторів найближчими роками визначатимуть модні тенденції?

– Якість: люди втомилися від одноразових речей. Хочеться мати якісні базові речі, які можна носити не один сезон, додаючи модні штрихи з допомогою аксесуарів.

Ціна: формування ціни – один із основоположних принципів у загальній концепції просування будь-якої марки. Ціна не повинна бути дуже дешевою або дуже дорогою – і те, і те відлякує покупців. Високу цінову політику залишать марки класу люкс, які за своїм статусом та високою собівартістю товару не можуть собі дозволити падіння цін. Хоча й вони ідуть на тимчасові лояльні кроки…

Ідеальна форма: кожна з нас знає, наскільки це важливо. Всі мають приклади, коли ти купуєш уподобану річ, а після першої хімчистки чи прання вона видозмінюється на очах. Результат – зіпсований настрій та недовіра до бренду.

Класичний крій: класика ніколи не вийде з моди. Пальто чи костюм класичного крою можна вдягнути і сьогодні, і через два роки.

Колірна гама: спокійні пастельні тони, які легко комбінувати.

– Якою ви бачите сучасну українку – читачку вашого журналу? Яка вона? Що носить, що любить?

– Яскрава, незвичайна, розумна, вона любить світ, яким він є. Наша читачка має добрий смак і власний стиль. «Сезони моди» вона читає, знаючи, що завджи знайде цікаву інформацію про моду, мистецтво, дизайн, сучасний світ. Наш журнал лише розставляє акценти у морі інформації. Адже мода скаладається не тільки з останніх колекцій, мода, як лакмусовий папірець, є показником змін у суспільстві та світі.

– Кого з українських дизайнерів ви вважаєте найперспективнішим як для українського ринку, так і для європейського?

– Наші дизайнери «подорослішали». Раніше було радше самовираження, без озирання на світові тенденції і на покупця: «Я такий, який є! Любіть мене!» Останній рік показав, що на зміну епатажу приходить точно вивірений бізнес-підхід. Нарешті всі зрозуміли, що мода не може бути відірвана від покупця. Саме він – головний критик і поціновувач. Я не відкрию секрет, що Лілія Пустовіт – одна з небагатьох українських дизайнерів, яка змогла стати успішною і в Україні, і в Європі. Дуже люблю Ірину Каравай, у неї є всі шанси стати комерційно успішним дизайнером. Найвищу якість та креативність Ольги Громової оцінили в Парижі на виставці PRET-A-PORTER – її колекції продумані до найдрібніших деталей, у неї завжди красиве шоу, яке тонко поєднується з колекцією, не затьмарюючи сам одяг. На мій погляд, у цих дизайнерів добрі перспективи на західному ринку. З молодих хочу відзначити Оленку Даць, дует kamenskayakononova, Лілію Літковську. Вони дуже перспективні.

– Скільки шпальт у номері ви готові присвятити українській моді?

– Наш журнал один із небагатьох приділяє велику увагу українській моді. І це не лише почуття патріотизму: жити в країні, де є свої дизайнери, свій Тиждень моди, і не писати про це – принаймні глупство. Я дуже рада, що завдяки «Сезонам моди» наші читачки першими дізнаються про останні події в українській моді. Нам є чим пишатися.




http://www.fashionweek.com.ua



Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 926 | Додав: Mastter | Рейтинг: 5.0/1 |


Всього коментарів: 0


Розділи новин

Форма входу



Пошук

Друзі сайту

Волосся харчування

Міні-чат

200

Статистика


Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Хостинг від uCoz