Головна
» 2009 » Березень » 15 » Усі на семінар!
Усі на семінар!
13:58

Вчора у рамках UFW відбувся семінар за участю одного з найвпливовіших фешн-блоґерів світу Івана Родіка (www.facehunter.com). Тема інтригувала своїм багатообіцяючим формулюванням: «Вплив інтернету на сучасну моду». Попри безперечну актуальність питання, було очевидно, що дивитися на цей самий вплив можна з дуже різних точок зору. Але коли мова зайшла про феномен фешн-блоґів, всі зайві питання одразу знялися самі собою і всім присутнім лишилося тільки поринути у подорож найвідомішими на сьогодні блоґами, керуючись влучними та професійними коментарями Івана.



Отже, семінар було побудовано по вектору «що таке фешн-блоґи? – наскільки це серйозно? – як блоґи впливають на моду?» Фешн-блоґи, як і блоґи будь-якої іншої тематики, найчастіше створюються простими людьми, яким є чим поділитися зі світом. І в цьому їх головний плюс та секрет шаленої популярності. Адже користувачі інтернету по всьому світу набагато більше довіряють таким, як вони самі, «своїм», ніж ідеалізованим та «далеким» від них редакторам глянсових видань. Блоґи, пов’язані з модою, умовно можна розділити на підкатегорії: street fashion, party fashion, self portrait, celebrities тощо. На блоґах категорії street fashion, зрозуміло, можна знайти фотографії цікаво вдягнених людей з вулиці. Party fashion-блоґи пропонують цілі фото-репортажі з найкрутіших вечірок Лондона, Нью-Йорка чи Лос-Анджелеса. Багато блоґерів дуже високої думки про свою персону, тож викладають фотки передусім себе коханих – це і є блоґи формату self portrait (Іван Родік, сміючись, уточнив, що він до таких не належить). З celebrities і так все ясно. З’ясовуємо і перелік найбільш популярних блоґів: Style Bubble, Diane, Garance Doré, Moderniteter, Caf Mode, Les Mads, Jak&Jil Blog та безліч інших. Цікаво, що першість за кількістю фешн-блоґів «на душу населення» належить – ні, не британцям і навіть не французам, а шведам. Майже кожна дівчинка-підліток (і хлопчик теж) у Швеції веде свій блоґ про моду.

Так в чому ж, нарешті, виявляється вплив інтернету (в даному випадку у вигляді фешн-блоґів) на моду? Перш за все, блоґерів все частіше запрошують на модні покази, розуміючи їх важливість та широту їх аудиторії. Крім того, відомі бренди прагнуть потрапити до якого-небудь популярного блоґу. Як наслідок – мода припиняє бути чимось закритим в колі обраних, вона справді стає всезагальною. Щоб не випадати з процесу надшвидкого розповсюдження нових думок, свої фешн-блоґи сьогодні мають найпрестижніші видання світу: Times-online, The Fashion blog, The Moment (модний блоґ New York Times)… Як сказала відома фешн-експерт з Daily Mail Карен Кей, «сьогодні, щоб тримати руку на пульсі моди, треба тримати її на мишці, переглядаючи фешн-блоґ». Вільний доступ до інформації та безмежні можливості обмінюватися нею призводять до того, що все більше людей припиняють сліпо наслідувати тренди, натомість вони створюють свій власний стиль. Зайшовши на улюбдений фешн-блоґ, будь-хто має свободу сказати: «Мені не подобається ця сукня від Баленсіаґа. Як на мене, оця дівчинка з Гельсінкі на фото вдягнена набагато краще».

Тож відповідь на питання «Як інтернет впливає на сучасну моду?» стає очевидною: він дає нам свободу бути собою.




http://www.fashionweek.com.ua



Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 877 | Додав: Mastter | Рейтинг: 0.0/0 |


Всього коментарів: 0


Розділи новин

Форма входу



Пошук

Друзі сайту

Волосся харчування

Міні-чат

200

Статистика


Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Хостинг від uCoz