Головна
» 2009 » Березень » 15 » П'ятниця, 13
П'ятниця, 13
13:56

Другий день Ukrainian Fashion Week Fall 2009 було розпочато показом Едуарда Насирова, який вже котрий сезон поспіль створює речі для ТМ «Столичний». Насиров один із небагатьох українських дизайнерів, хто виносить на суд фешн-публіки луки не тільки жіночі, але й чоловічі. Ну а з огляду на те, що чоловіча мода у нас все ще викликає питання, образи Насирова справді заслуговують на схвальну оцінку. Особливо ті його «лоранівські» брюки та метелики на сорочках. Що ж до жіночих образів, то саме вони цього разу дали зрозуміти нам, що Насиров почав рухатися у правильному напрямку: техніка ориґамі, об’єми у плечах, вузький низ та коміри у стилі іспанського маньєризму – вся колекція продумана та поміркована. А ще Насиров добре орієнтується у західних фешн-тенденціях – захоплення британськими дизайнерами простежується у багатьох його речах.


Розповідає Тетяна Хмелівська:

Любителям нічних кошмарів, подружкам мертвої нареченої, арахнофілам і всім нещасним, які народились у п’ятницю 13-го, присвячується.:) Осінньо-зимова колекція Лариси Лобанової створена під впливом фатального числа та всіх міфів, повір’їв і бувальщин, з ним пов’язаних. «Тринадцять» присутнє і в комплектації: тринадцять «верхів», тринадцать «низів», тринадцать елементів моделі і, нарешті, найзнаковіше – тринадцять років тому Лариса Лобанова показала свою першу колекцію. Чорний колір, гострі, як шпилі, головні убори, обличчя, приховані під вуалями (чи павутинням?) – образ жінки неприступної, сексапільної, справжньої вамп дизайнерці вдається найкраще. За зловісною атрибутикою не можна не побачити стиль дизайнера – класичні за кроєм речі – сукня-футляр, тренч, спідниця-олівець, які цього разу доповнюються складними накладними деталями жорстких форм. Прозорі елементи одягу підкреслюють привабливість жіночої фігури – і ось уже на зміну владній, агресивно-сексуальній героїні приходить героїня жіночна, що відображено і у зміні колірної гами – через коралову до сліпучо-білої. Так і за п’ятницею, 13-м неодмінно прийде субота, 14-те.

Розповідає Олена Нагорна:

Прев’ю колекції Олени Даць осінь-зима’2009–10 відбулося в Парижі. У січні цього року колекція української дизайнерки «Fall-Winter 2009/10» була представлена на українській платформі Ukranian Fashion Games на міжнародній виставці Prêt-à-Porter в Парижі. У березні Олена Даць вчетверте взяла участь в салоні «leShowroom» у рамках Prêt-à-Porter PARIS. Зрозуміло, що мода «там» і «тут» відрізняється, однак, як бачимо, одягом від Даць захоплюється не тільки українська фешн-публіка, але й закордонні фешіоністи. Яку б тему для своєї колекції не обрала Олена Даць, у неї все одно виходить українське. Ось і цього разу силуети її «Ноктюрну», незважаючи на відсутність характерних етнічних візерунків, залишились дуже характерними. Особливу увагу привернуло плетиво мохерового узору та рельєфні деталі з макраме. Колекція витримана переважно у класичному чорному. Не забула Даць і про тенденційну бірюзу. Робота з формою вдається дизайнерці дуже добре, що підтвердили струмливі вечірні сукні, якими було закрито досить вдалий, на наш погляд, показ.

Працюючи над колекцією осінь-зима’2009–2010, Ірина Каравай вдихнула життя у знайомі форми. Різноманітність кольорів (рожевий, сірий, кремовий, болотний, чорний), геометричніть форм, сумісність несумісних текстур (крепова вовна, шкіра, трикотаж, металеві пластини) – усе це разом справило цілком зрозуміле враження про те, як має виглядати сучасна жінка в сучасному житті. Захоплення модної публіки викликали схрещені на щиколотці лосини. З блиском продовжує Ірина Каравай і співпрацю зі Swarovski: у Nota Bene & Karavay просто неперевершений декор. Зачіски моделей – поєднання африканських кісок та панківських ірокезів – контрастували з одягом, і саме таке, дещо еклектичне, поєднання впевнено транслювало задум дизайнерки. Відмінної оцінки заслуговують аксесуари в етнічному стилі: елемент гуцульського костюма – помпончики на вухах – виглядав дуже оригінально. Уникаючи відвертої стилізації, Ірині Каравай вдалося інтерпретувати ретро-силуети, які виглядали цілком у дусі часу.

Цього сезону Анна Бублик подарувала нам дуже яскраву колекцію, надихнувшись архітектурними формами та колірними уподобаннями відомого американського дизайнера Каріма Рашида. Безперечно, своїми речами наша Анна теж прагне зробити світ кращим, красивішим, зручнішим. Відкривали показ яскраві блузи та спідниці (кольорів фуксії та смараґду), з дуже цікавим декором, дещо схожим на смачні бублики, що цілком зрозуміло з огляду на прізвище дизайнерки. У порівнянні з цими витворами, трикотажна частина колекції сприймалася трохи стриманіше. Крій суконь ближчий до класичного – загалом, дуже витриманий. Вже характерним для Анни Бублик стало використання воланів, якими дизайнерка потішила своїх прихильників і цього разу. Взуття вибагливої форми та «рашидівських» кольорів дуже вдало доповнило цю «смачну» колекцію. Своєю життєрадісністю нинішнього сезону Бублик вразила всіх!

Андре Тан запропонував нам антикризову версію свого Smart Couture: поряд із вишуканою жінкою з’явився сучасний метросексуал. Та ще й як з’явився! У білій сорочці із червоним метеликом та в елегантному чорному фраку.

На ногах (довгонебаченого, проте дуже очікуваного чоловіка від Andre Tan) виключно біле взуття – кеди – справжній «діорівський» лук!

То було добре. Взагалі-то у Андре майже все було добре: шкіряні вузькачі (вони ж вузькі брюки), хутряні рукавички, пуховики, куртки, плаття, більшість з яких трансформувались одне в одне на наших очах. Таким чином, жінкам була запропонована комфортна розкіш (до речі, саме ця приємна словосполука і стала назвою колекції). Тан все зробив правильно – у чорному. А те, що було кольору бірюзи та електрик – божевільно, на смак. Єдине, що нас дещо здивувало – танівські сумки з кишенями та його ботфорти – здається, вони вже колись були. Проте ми одразу заспокоїлися – згадавши про «економічну» погоду сьогодні і про те, що сам Андре нам розповів. Тож маємо антикризову колекцію у стилі Smart Couture.
















http://www.fashionweek.com.ua



Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 966 | Додав: Mastter | Рейтинг: 0.0/0 |


Всього коментарів: 0


Розділи новин

Форма входу



Пошук

Друзі сайту

Волосся харчування

Міні-чат

200

Статистика


Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Хостинг від uCoz