Головна
» 2009 » Лютий » 22 » Ukrainian Fashion Week осінь-зима'2009
Ukrainian Fashion Week осінь-зима'2009
23:00

Підтримати українських дизайнерів, продемонструвати стабільність їхніх компаній і додати хоч трохи оптимізму в ситуації тотального негативу, що склалася в Україні. Таке завдання вирішував оргкомітет, готуючи ХХIV Український Тиждень Моди.



Мода аполітична, але не асоціальна! Усі негаразди країни чітко відзеркалюються у цьому красивому, але складному бізнесі. Правильне визначення пріоритетів, дбайливе ставлення до людських ресурсів, професіоналізм та порядність дали змогу дизайнерам всупереч подіям, що відбуваються, створити нові колекції, а нам організувати нормальну роботу Тижня Моди.

Звісна річ, загальносвітова економічна криза не могла не вплинути на кількість учасників Ukrainian Fashion Week. Але ті дизайнери, чиї колекції ми звикли протягом останніх років стабільно бачити на головному подіумі країни, створили і представлятимуть свої колекції навесні. У цій ситуації особливо оптимістично виглядає участь молодих яскравих талантів, чия зірка засяяла лише кілька сезонів тому. Важливою складовою ХХIV Українського Тижня Моди стануть традиційні проекти «Нові імена» та Fresh Fashion. І якщо учасниками «Нових імен» будуть українські дизайнери, то проект Fresh Fashion знову стає міжнародним. У другому блоці колекції покажуть Наталія Доленко та Андре Тінку.

Наталія Доленко (Nataliya Dolenko) – народилась у Києві, а в 2001 році переїхала до Лондона, щоб навчатися в Central Martins College of Art and Design. На Paris Fashion Week у 2007 та 2008 роках працювала разом із Alexander McQueen та Hussein Chalayan. Свої власні колекції почала створювати після успішної участі в Конкурсі дизайнерів від Fashion TV у вересні 2008 року, та вже у 2008 році Наталія показала свою першу колекцію на Budapest Fashion Week, на Тижнях моди у Бахрейні та Дубаї.

Андреа Тінку (Andreea Tincu) – одна з найкращих румунських дизайнерів, реалізовує своє бачення prêt-a-porter у рамках бренду Andreea Tincu&Sense. Колекції дизайнерки були представлені на Romanian Fashion Week, Sarajevo Fashion Week, Zagreb Fashion Week, Mamaia Fashion Week.

Яскравою подією нового 2009 року для модної України стала участь у міжнародній виставці PRÊT À PORTER PARIS вітчизняних дизайнерів Ольги Громової (ТМ Gromova Design), Олени Даць, Тетяни Земскової та Олени Ворожбит, Оксани Караванської та Андре Тана.

У Франції були представлені фрагменти колекцій осінь–зима’2009-10, які викликали інтерес фахівців і ще раз продемонстрували за кордоном рівень та якість української моди.

Приємно констатувати, що модний бізнес в Україні продовжує свій розвиток. Українські дизайнери отримали можливість бути представленими не лише у столиці – в бутіку Fashion Day, відкритому 28 листопада в Донецьку у торговому центрі „Декор-Донбас” за сприяння ТМ Yellow&Blue, з’явилися перші лінії Zalevskiy, Gres by Gres та Gres Denim, GROMOVA DESIGN, Олени Іванової, Тетяни Земскової та Олени Ворожбит. На сьогодні це одна з найбільших (магазин займає площу 150 квадратних метрів) точок продажу та єдина мультибрендова платформа українських дизайнерів у регіонах.

Доброю традицією став приїзд на наш Тиждень фахівців з-за кордону. Цієї весни ми очікуємо з візитом Івана Родіка (Yvan Rodic) – одного з наймолодших і найвпливовіших блоґґерів у світі моди (проект Facehunter). Іван Родік приїздить за сприяння телепрограми «Неделя моди з Дашей Шаповаловой». Пан Родік проведе семінар для журналістів і фахівців.

Українські дизайнери, на жаль, не можуть скасувати кризу. Але вони довели, що в Україні є люди, які можуть щось прогнозувати. Є впевненість, що прогноз на осінь-зиму’2009-2010 від Українського Тижня Моди буде точним. Всупереч безвідповідальній державній політиці, конструктивні справи, виважений підхід і щира любов до своїх громадян дасть можливість нашим модельєрам і далі рухатися до успіху – як вдома, так і за кордоном.


Джерело http://www.fashionweek.com.ua




Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 916 | Додав: Mastter | Рейтинг: 0.0/0 |


Всього коментарів: 1


Розділи новин

Форма входу



Пошук

Друзі сайту

Волосся харчування

Міні-чат

200

Статистика


Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Хостинг від uCoz