Головна
» 2009 » Липень » 3 » СЕЗОНИ МОДИ – ПОГЛЯД У МАЙБУТНЄ
СЕЗОНИ МОДИ – ПОГЛЯД У МАЙБУТНЄ
17:29

28 червня 2009 року в місті Одесі, в рамках Holliday Fashion Week відбувся фінал Національного конкурс молодих дизайнерів одягу «СЕЗОНИ МОДИ – ПОГЛЯД У МАЙБУТНЄ ». 
  
  
«СЕЗОНИ МОДИ – ПОГЛЯД У МАЙБУТНЄ» –  всеукраїнська акція, що була заснована у 2000 році. Конкурс спрямований на розвиток таланту та підвищення фахового рівня молодих модельєрів, пропаганду та підтримку їхньої творчості.Цього року Конкурс святкує свій 10-річний ювілей. Традиційно, відбіркові етапи проводилися під егідою Української Ради Моди, а фінал пройшов за підтримки генеральних партнерів – журналу «Сезони моди» та Головного управління у справах сім’ї та молоді Київської Міської Державної Адміністрації.Серед учасників конкурсу 2009 року – найталановитіші молоді дизайнери з 15 міст України. У фіналі взяли участь 17 колекцій. Творчі пошуки молодих дизайнерів оцінювало компетентне журі, у складі якого були Олена Ворожбит, Олексій Залевський, Тетяна Земскова, Ірина Каравай, Лариса Лобанова. Голова журі Конкурсу – Лілія Пустовіт, Голова Експертного Комітету Української Ради Моди.Участь у Конкурсі дає шанс молодим дизайнерам продемонструвати свій творчий потенціал фахівцям та шанувальникам моди, привернути увагу засобів масової інформації, отримати фінансову підтримку інвесторів та можливість співпраці з відомими торговельними марками – тобто створити своє майбутнє.Саме Конкурс «СЕЗОНИ МОДИ – ПОГЛЯД У МАЙБУТНЄ» був стартовим майданчиком для вже відомих українських модельєрів, серед яких Андре Тан, Ксенія Марченко, Олена Буреніна, Наталя Каменська, Едуард Насиров, Вікторія Чикулай, Артем Климчук, Галеб Аль-Маалі, Тетяна Анік’єва, Олександр Каневський та інші. Можна бути впевненими, що і Десятий Конкурс відкриє нові імена та підтвердить переконливе майбутнє української моди.Фіналісти Конкурсу отримали престижні нагороди, які допоможуть молодим дизайнерам у їхньому професійному становленні. Традиційно, переможці отримали три офіційні нагороди та спеціальні призи.
Ґран-прі Конкурсу.  Двотижневі курси у коледжі West London College of Fashion від організатора та спонсора поїздки – Освітньої Групи «ДонСтрім» та генерального партнера Конкурсу – журналу «Сезони моди» виграла Ольга Соболь.
Друга премія. Фінансову підтримку для створення наступної колекції та можливість взяти участь у проекті «Нові імена» в рамках Ukrainian Fashion Week – від партнера Конкурсу пані Антоніни Холодової отримала Янiна Симоненко.
Третя премія. Участь у Міжнародному конкурсі «Русский силуэт» у вересні 2009 р. отримала Лариса Томащук. Спеціальна премія від партнера Holiday Fashion Week – найбільш креативного готелю Туреччини  «Адам і Єва»: «Райський weekend» в готелі «Адам і Єва» виграли дві учасниці Конкурсу: Галина Гриб та Ptiza.
Спеціальні призи.  Українська Рада Моди, як завжди, підтримує молодих дизайнерів та презентує кожному учаснику фіналу міжнародний журнал «Collezioni», який є флагманом світової модної преси, а також – першу авторську книгу про становлення українського модного бренду «Залевський – 15 років творчості».

Спеціальні гості Конкурсу: показ колекцій Олени Даць (Україна) та Andreea Tincu (Румунія)
Ведучий Конкурсу: Юрій Горбунов

Представляємо фіналістів Х Національного конкурсу  «Сезони моди – погляд у майбутнє»:
 
1. Стефанiя Цап м. Київ
Випускниця Київського Національного Університету Технологій та Дизайну. Колекція: «Звірі». Ідея колекції – м’яка іграшка в костюмі, спроба створити м’який та комфортний образ, дати змогу кожній людині відчути себе пухнастим звірятком.
2. NIKALEKS м. Київ
Випускники КиївськогоНаціонального Університету Технологій та Дизайну. Пройшли стажування у студії «Олександр Гапчук» та Andre Tan Studio. З 2008 року – створюють колекцій для компанії «Український Бурштиновий Світ». Колекція  присвячена вагітності як унікальному стану жінки, коли зовнішня і внутрішня гармонія «диктують» прості форми та глибокий зміст. Накладні елементи на трикотажних та шовкових сукнях, що імітують вагітність, оздоблені вишивкою, і кожна з них є певним посланням.
 
3. Дiана Богач м. Київ
Студентка Київського Національного Університету технологій та дизайну, III курс. Колекція: «Білі ночі петриківки». Ідея та форми колекції взяті з відомих тарілок з петриківським розписом, тому силуети та окремі деталі заокруглені та досить об’ємні. Колірна гама відповідає українським традиціям: білий, чорний, червоний.

4. Наталя Данiлова м. Кіровоград
Випускниця Київського технікуму легкої промисловості, бакалавр Київського Національного Університету Технологій та Дизайну. Колекція: «Вугільна країна». В Україні щорічно гинуть сотні шахтарів. Цьому трагічному факту присвячена колекція «Вугільна країна». Чорний колір та складні геометричні форми – головні ознаки колекції.
 
5. Марiя Фiзер м. Черкаси
Студентка Львівської національної академії мистецтв, VI курс. Колекція: «Алегорія». Креативною основою і поштовхом для створення колекції стала творчість художниці Марії Приймаченко. Основний силует моделей – трапеція, що дає певні асоціації з народним костюмом.
6. Алексiя Шапо та Ярослав Крамар м. Київ
Випускники Київського коледжу легкої промисловості. На даний час створено спільний творчий проект «KRAMниця ідей art Shapo’». Колекція: «Французька революція». Джерелом натхнення стала Велика французька революція 1789–1795 років. В основі концепції – трансформація елементів одягу, розробленого на основі історичного костюма епохи Великої французької революції. Революція – це трансформація свідомості суспільства, розрив сьогодення з минулим. Трансформація – це революція костюма, прорив від сьогодення до майбутнього.
7. Лариса Томащук м. Київ
Студентка Київського Національного Університету Технологій та Дизайну, ІV курс. Колекція: «Фрида». Для створення колекції були використані картини та сторінки життєпису уславленої мексиканської художниці Фриди Кало (1907–1954). У колекції поєднана реконструкція костюма, джерелом якої слугували фотографії художниці, її роботи та уявлення авторки колекції про Фриду як особистість з глибоким внутрішнім світом. Тканини мають характерний мексиканський малюнок і фактуру, використано принти картин художниці. Корсети виконані з оргскла, гіпсу, шкіри.
8. Iнна Витвицька м. Харків
Студентка Харківської академії дизайну та мистецтв, V курс. Колекція: «Останній із могікан». Образ характеризується глибиною світосприйняття, духовною близькістю з поколіннями минулого. Джерелом натхнення для створення цієї колекції став роман «Останній із могікан» Фенімора Купера та костюм північноамериканських індійців.
9. Галина Гриб м. Лубни
Студентка Київського Національного Університету Культури і Мистецтв, V курсу. Колекція «Мандрівниця» створена на основі одягу доби Просвітництва (ХVIIІ ст.). Образ жінки характеризує любов до пригод, авантюр, подорожей. Головна мета героїні цієї колекції – захист особистої свободи.
10. Свiтлана Губiна м. Біла Церква
Студентка Київського Національного Університету Технологій та Дизайну, V курс. Колекція: «Walk like an Egyptian». Першоджерелом для створення колекції стала багата культура давнього Єгипту. Це не пряме цитування старовинного костюма, а відображення особистих асоціацій та підкреслення збігу яскравих елементів давньоєгипетських строїв із сучасними модними трендами.
11. Людмила Герасимчук м. Київ
Випускниця Київського Національного Університету Технологій та Дизайну. Колекція: «Рух життя». Концепція колекції – рух та розвиток  у просторі та часі проходить по спіралі. Спіраль – символ руху життя.
12. Ольга Соболь м. Київ
Студентка Київського Національного Університету Технологій та Дизайну, V курс. Колекція: «Відкрити/Закрити». На створення колекції надихнула одвічна людська потреба то «відкриватися» світу, то «закриватися», захищатися від нього. Образи нагадують лицарські обладунки: м’які вовняні панцирі, легкі шовкові сукні з «гранями». Кінські голови, заклепки, клітинка – усе нагадує поле бою, де людина сама проти себе.
13. Ptiza м.Одеса
Закінчила Одеський Технічний Коледж, спеціальність модельєр-конструктор. V курс Київського Національного Університету Культури та Мистецтв. Колекція «Руки. Ноги. Голови» про те, до чого призводить бажання створити ілюзію... ілюзію нових пропорцій людського тіла – і викликати «зміщення сприйняття». Бажання «погратися» з тілом як з матеріалом: приємним на дотик, гнучким, слухняним... «Ви торкаєтеся матеріалу, і від ваших дотиків щось витягується, збільшується, множиться... І ви самі з подивом розглядаєте результат...»
14. Iгор Македон м. Київ
Економіст за першою освітою, вже три роки працює у власній студії дизайну одягу. Колекція: «Silencio».  Створена на основі міфів та легенд народів Латинської Америки, в перекладі з іспанської означає «Мовчання». Античні драпірування поєднані з футуристичними формами, спокійні кольори з гаптуванням бісером та оздобленням пір’ям.
15. Анастасiя Мельник-Маньковська м. Рівне
Випускниця Київського Державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Бойчука. Колекція: «Звір гуляє – як собі знає». Створена за мотивами творчості художниці Марії Приймаченко. «...Він фантастичний, яскравий, з пістрявим декором і загадковим поглядом... В умовах урбанізованого світу людям бракує часу на справжні почуття та емоції! Мій звір наповнює звичайні сірі вулиці кольоровою щирістю...»
16. Мавка Хоум м. Золочів
Колекція: «Дотик… Усамітнення» (Touch…To be alone). Миттєвості, коли ви можете почути звук потріскування ґнітика палаючої свічі, притаманна тиша…Тиші – гармонійна ритміка часу… Часові – інша епоха… Моїй цивілізації – нестача таких митей усамітнення. Міксований склад текстильного взірця із натурального шовку, поєднаного з напівполімером до невпізнаваності, що нагадує лист лощеного воску, визначив ідею всієї колекції.
17. Янiна Симоненко с. Карандинці Богуславського р-ну Київської області
Студентка VI курсу Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва та дизайну ім. М.Бойчука, спеціальність художнє моделювання етнічного костюма і вишивка. Колекція «Ті, що приносять сни» – це поєднання казки та дійсності, це яскраві кольори з вкрапленням чорних контрастних плям, це симбіоз штучних і натуральних матеріалів з використанням деяких прийомів мистецтва ориґамі. «Вони з ночі, вони з казки, вони з дитинства, вони – Ті, що приносять сни».
  
  
  
  
  
  



Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 2192 | Додав: Mastter | Рейтинг: 5.0/1 |


Всього коментарів: 0


Розділи новин

Форма входу



Пошук

Друзі сайту

Волосся харчування

Міні-чат

200

Статистика


Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2024 | Хостинг від uCoz